چاپ این صفحه

تاثیر لباس‌های تهیه شده از الیاف مصنوعی بر ضایعات اقیانوس‌ها

تعداد بازدید : 297
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۱۲/۱۰
در گزارشی که اخیرا توسط اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت(IUCN) منتشر شده، آمده است که لباس های تهیه شده از الیاف مصنوعی باید طوری طراحی شوند که الیاف کمتری از آنها جدا شود.

به گزارش سرویس ترجمه نساجی امروز، همچنین در این گزارش از اجزای پلاستیکی نامریی حاصل از شستشوی لباس های مصنوعی به عنوان منبع اصلی آلودگی های پلاستیکی در دریاها نام برده شده است. این ادعا در چند مطلب تحقیقاتی منتشر شده در سال های اخیر نیز تایید شده است.


در گزارش فوق به این مطلب اشاره شده که بیشترین سهم ذرات پلاستیکی در اقیانوس ها مربوط به شستشوی لباس های مصنوعی و سایش لاستیک ها در زمان رانندگی است.


در این گزارش که ادعا می‌کند میزان مصرف سالیانه  الیاف مورد استفاده در پوشاک بالغ بر 7/69 میلیون تن در جهان می باشد، آمده است: مدل به کار گرفته شده در این تجزیه و تحلیل ما را به این نتیجه می رساند که منشاء 15 تا 31 درصد کل پلاستیک‌های موجود در اقیانوس های جهان می تواند منابع اولیه باشد.

منسوجات مصنوعی مهم‌ترین منبع میکروپلاستیک ها در آسیا، آفریقا و خاورمیانه هستند. الیاف مصنوعی دو سوم الیاف مصرف شده در جهان را تشکیل می دهند. امروزه بخش اعظم الیاف مصنوعی(7/62درصد) در اقتصادهای در حال توسعه به مصرف می‌رسد. سهم خرید منسوجات مصنوعی توسط مصرف کنندگان در این اقتصادها(68 درصد) در مقایسه با اقتصادهای توسعه یافته(48 درصد) بیشتر است.


مدیر عامل IUCN، اینجر اندرسون می گوید: فعالیت‌های روزمره ما نظیر شستشوی لباس‌ها و رانندگی نقش چشمگیری در آلایندگی اقیانوس‌ها داشته و اثرات زیانباری بر تنوع زیستی غنی درون آن ها و سلامت انسان ها به جای می گذارند. این یافته ها نشان می دهد که برای رفع تمامیت مشکل مربوط به آلودگی اقیانوس ها باید به دنبال چیزی ورای مدیریت ضایعات بود؛ در نتیجه اتحادیه از مدیران بخش های خصوصی خواسته تا اقدامات لازم را در بخش تحقیق و توسعه برای انتقال واحدهای تولیدی انجام دهند.


به گزارش سرویس ترجمه نساجی امروز،مدیر پروژه برنامه دریایی جهانی اتحادیه، جوا دسوسا گفت: یافته های این گزارش پیامدهای مهمی در استراتژی جهانی مبارزه با آلودگی پلاستیکی در اقیانوس ها به همراه خواهد داشت. راهکارهای مربوط به این مشکل باید شامل طراحی محصول و زیرساخت‌ها و نحوه رفتار مصرف‌کنندگان باشد. در این رابطه مصرف کنندگان می‌توانند به جای پارچه‌های مصنوعی، پارچه های طبیعی را انتخاب کنند.

 

چاپ این صفحه