چاپ این صفحه

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان تاکید کرد: سود واردات قاچاق پارچه چادر مشکی، مانع بر سر راه تولید داخلی

تعداد بازدید : 547
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۳/۲۱
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان با انتقاد بر اینکه سود واردات قاچاق پارچه چادر مشکی، مانع بر سر راه تولید داخلی است، گفت: با پتانسیل بالای صنعت نساجی در کشور به جای صادرکننده، بیشتر واردکننده مصنوعات قاچاق به کشور هستیم.

مظفر چلمقانی با اشاره به اینکه امروز در صنعت نساجی بیشتر واردکننده هستیم، اظهار داشت: با سودده بودن صنعت نساجی به دلیل بی‌توجهی در ارائه مواد اولیه به کارخانه‌ها امروز واردات مصنوعات نساجی با قوت بیشتری در کشور انجام می‌شود.

 

به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از ایمنا، وی افزود: کشورهای ترکیه، چین و هندوستان رقبای نساجی ایران هستند.

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان،  پیرامون گرایش مردم به خرید مصنوعات نساجی وارداتی، گفت: متاسفانه این موضوع ریشه فرهنگی دارد، چرا که در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان داخل، با مارک خارجی اجناس خود را به فروش می رسانند در حالی که همین اجناس با مارک داخلی در کشور خریدار ندارد.

 

وی با اشاره به اینکه مقرر شده بود، تولید پارچه چادری به عنوان پارچه ملی ایرانی در کشور صورت بگیرد، افزود: زمان زیادی از این رخداد گذشته است و تاکنون هیچگونه بسترسازی و حمایت از تولیدکنندگان برای تولید این نوع پارچه صورت نگرفته است.

 

چلمقانی اضافه کرد: همچنان این کشورهای خارجی هستند که از تولید پارچه چادری سود خوبی حاصل می‌کنند.

 

وی بیان داشت: اصفهان از دیرباز قطب صنعت نساجی ایران بوده و تولید انواع پارچه در این استان انجام می‌گیرد، اما تولید پارچه چادرمشکی که سالیانه به میزان زیادی به کشور وارد می‌شود و با قیمتی بسیار نازل‌تر از پارچه داخلی به دست مصرف‌کننده می‌رسد، برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه نیست و مصرف‌کنندگان هم اقبالی به آن ندارند.

 

جلوگیری از قاچاق، اولین گام پیش از تولید پارچه مشکی در کشور

 

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان نساجی استان اصفهان تصریح کرد: اولین گام پیش از تولید پارچه مشکی در داخل کشور، جلوگیری از قاچاق این نوع پارچه و واردات آن به داخل کشور است و سپس یاری دولت به تولیدکنندگان در راستای تولید پارچه چادر مشکی و کاهش هزینه‌های تولید است.

 

وی گفت: دولتمردان باید متوجه باشند که با عدم واردات پارچه چادر مشکی به کشور و تولید آن در داخل چه میزان شکوفایی اقتصادی حاصل می‌شود و چه تعداد از جوانان به اشتغال گماشته می‌شوند.

 

چلمقانی با بیان اینکه کارخانه‌هایی در کشور برای تولید پارچه چادری احداث شدند، اما هرگز نتوانستند به تولید خود ادامه دهند، اظهارداشت: افزایش هزینه‌های منابع انرژی، ثابت نبودن نرخ ارز، مالیات بر ارزش افزوده و اعطای وام‌های پربهره و دیگر موانع باعث شدند تا فعالان صنعت نساجی در سال‌های اخیر نتوانند به فعالیت خود به خوبی ادامه دهند و بسیاری از کارخانجات معتبر در این زمینه به مرحله ورشکستگی رسیدند.

 

وی حمایت دولت از صنعت نساجی داخلی را بسیاری ضروری دانست و افزود: رونق کارخانه‌های نساجی که محصولاتشان به راحتی می‌تواند مهم‌ترین کالاهای صادراتی غیرنفتی کشور باشد، باید بیش از پیش مدنظر مسئولان و دولتمردان قرار بگیرد، چراکه با کمی توجه به این صنعت می‌توان آن را از لبه پرتگاه نابودی به قله رشد و ترقی کشاند و از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کرد.

چاپ این صفحه