چاپ این صفحه

وضعیت طراحی لباس در حال حاضر

تعداد بازدید : 601
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۲/۴
حمید قبادی - دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور- عنوان داشت: بازار اقتصادی حوزه فرهنگی مد و لباس بسیار گسترده است و هر اندازه تأثیر مثبت در این بخش ایجاد شود، کلان و پردامنه خواهد بود. هم‌چنین تغییر رفتار، الگوها، انتخاب و کمک به ارتقای قدرت انتخاب مردم در حوزه وسیع اقتصادی کشور اثر مستقیم دارد.

حمید قبادی در گفت‌وگو با برنامه رادیویی کالای ایرانی، حجم مصرف پوشاک و اقلام مرتبط مانند کیف، کفش و چرم در کشور را بین ۳۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: این میزان به طور مستقیم با روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی مرتبط است.

 

به‌گفته دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس‌، طراحی در دامنه فعالیت‌های اقتصاد خلاق تعریف می‌شود؛ یعنی هرگاه به خلاقیت‌ها، افکار و اندیشه‌ها احترام گذاشته‌ایم، شاهد پیشرفت و توسعه در آن موضوع بوده‌ایم و این امر در تمام حوزه‌ها صدق می‌کند. 


به گزارش سرویس خبر و گزارش نساجی امروز، قبادی، تبدیل مقوله مد و لباس به یک دغدغه در جامعه را از مهمترین اتفاقات طی چند سال گذشته در کشور دانست و افزود: کارگروه مد و لباس کشور بر ساخت جریان مد اصرار ندارد بلکه برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در آن مبتنی بر حرکت استاندارد بین‌المللی با محتوای ایرانی و ملی می‌باشد که به دلیل استمرار و انسجام نسبی موجود، مسیر راه خود را تا حدودی پیدا کرده است.      


وی با اشاره به این نکته که ایجاد دغدغه‌مندی لازمه رشد و تعالی در زمینه مد و لباس است‌، بیان داشت:  هر حوزه‌ای در صورت عادت به تکرار و تقلید حتی با بهره‌گیری از بهترین تکنیک‌ها هم به رشد و بالندگی نخواهد رسید.


این مقام مسئول، شایعات مربوط به ورشکستگی صنعت نساجی را به صراحت رد کرد و اذعان داشت: نه تنها نساجی ورشکسته نیست بلکه امکاناتی در این حوزه وجود دارد که برای بسیاری از تولیدکنندگان ناشناخته است.
وی از «عدم تغییر نگرش» به‌عنوان یکی از مشکلات حوزه نساجی کشور یاد کرد و گفت: ایجاد دغدغه تنوع، مخاطب و ذائقه در این حوزه به فراموشی سپرده شده است. 


دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به برگزاری اولین جشنواره طراحی لباس کودک و نوجوان در سال گذشته، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در هر یک از شاخه‌های صنعت پوشاک (‌پوشاک زنانه، مردانه و...) را ضروری و موثر برشمرد.


قبادی یادآور شد: بسیاری از تولیدکنندگان معتقدند که طراحان لباس، صد درصد به صورت هنری فکر می‌کنند و قیمت مواد اولیه‌ای که مدنظر قرار می‌دهند، بسیار بالاست به همین دلیل امکان تولید انبوه این طرح‌ها یا امکان‌پذیر نیست و یا با قیمت‌های بسیار بالا عرضه می‌شود؛ در این زمینه کارگروه مد و لباس تلاش کرد تا نگاه‌ طراحان و تولیدکنندگان را به یکدیگر نزدیک نماید.     


به گفته وی، در دانشکده‌های طراحی پارچه و لباس کشور دو واحد تجاری‌سازی به دانشجویان آموزش داده می‌شود اما در مراکز علمی و دانشکده‌های مد و لباس کشورهای صاحب‌نام و مطرح صنعت مد، از همان ترم نخست، دانشجو را با مفهوم تجاری‌سازی و بازار آشنا می‌کنند. 


قبادی تصریح کرد: در سرفصل دروس دانشکده‌های مد و لباس، طراحی لباس اجتماع وجود نداشت در حالی‌که ایران یکی از کشورهایی است که حداقل در حوزه لباس بانوان، دارای اقتضائاتی است که از آن به‌عنوان لباس اجتماع یاد می‌شود. 


وی میزان مصرف مانتو در ایران را سالیانه 40 میلیون دست برآورد کرد و گفت: البته برخی معتقدند که این رقم تا 80 میلیون دست نیز قابل تعمیم می‌باشد اما به دلیل فقدان مباحث آموزشی طراحی مانتو، میان طراح و تولیدکننده فاصله بسیاری وجود دارد که کارگروه مد و لباس در تلاش است تا این فاصله را به حداقل برساند.


دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در ادامه این مصاحبه رادیویی گفت: با همکاری تعدادی از کارشناسان شاخص‌های لباس اجتماع را تهیه و پیش‌نویس آن را تدوین کردیم و با تمام نهادهای قضایی در میان گذاشتیم این امر به هیچ‌وجه مترادف ممیزی و ایجاد محدودیت در طراحی و تولید لباس اجتماع نیست اما باید به ارزش‌های جامعه احترام گذاشت و قطعاً لباس اجتماعی که مناسب جامعه اسلامی ما نیست، عرضه نخواهد شد. 


وی در پایان اظهار داشت: درب کارگروه ساماندهی مد و لباس به روی تمام تولیدکنندگان، طراحان و دست‌اندرکاران مد و لباس باز است و از رشد و توسعه صنعت مد در کشور استقبال به عمل می‌آورد.    

چاپ این صفحه