
در حالی که هنوز تکلیف استعفا یا استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت مشخص نشده، زمزمه جابهجایی محمد شریعتمداری از وزارت صمت به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به گوش میرسد.
بر این اساس شاید بتوان گفت که یکی از بزرگترین معضلات کشور در دولتهای اخیر تا کنون، جابهجایی مدیران از جایی به جای دیگر بوده است. به این معنا که با عدم موفقیت یک مدیر در سطح یک وزارتخانه، نه تنها تنبیهی برای عملکرد منفی وی وجود ندارد بلکه به عنوان تشویق، سمت جدیدی نیز به او سپرده میشود.
به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از جهان صنعت، همانطور که در حال حاضر هم با وجود اینکه وزیر صنعت توضیحات قانعکنندهای در مورد عملکرد گوناگون خود در این وزارتخانه به مجلس ارائه نداده، قرار است وارد وزارت کار شود.
به طوری که به گفته نمایندگان مجلس، رفتن وی از وزارت صنعت قطعی شده است و حتی شریعتمداری تا یکی دو روز آینده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی میشود.
از این رو دیگر نیازی به استیضاح او هم نیست. این در حالی است که همواره بسیاری از کارشناسان اعلام کردهاند که ریشه بسیاری از تصمیمگیریها و مدیریتهای اشتباه ناشی از نبود مدیری متناسب در دستگاهها بوده است.
اما با این حال شاهد این هستیم که برخی از دولتمردان هر طور که شده در پست و مقامهای مختلف، جایگاه خود را حفظ میکنند و حاضر به پذیرش برخی اشتباهات خود نیستند. از این رو بازار همچنان به وضعیت نابسامان خود ادامه خواهد داد.
در همین خصوص معاون اول رییسجمهور نیز با تاکید بر اینکه مدیر باید راهکار ایجاد کند، گفت: مدیران با انگیزه بنبستها را میشکنند. این در حالی است که اگر پول به اندازه کافی وجود داشته باشد، ننه جان من هم میتواند کار پیدا کند و کار انجام دهد. بنابراین با توجه به اینکه در شرایط فعلی عرصه برای زندگی مردم تنگ شده و فشارهای اقتصادی زیاد شده است، مدیران باید تصمیمات خوبی بگیرند تا از این شرایط بتوانیم با سربلندی عبور کنیم.
وزرا وزارتخانه عوض نکنند
در این باره همچنین رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اشتباه است که دولت وزیری که استیضاح میشود را برای پست جدیدی پیشنهاد کند، گفت: وزارت صنعت طی چند سال اخیر بیشتر تمرکز را بر صادرات قرار داده و نشان داد که تفکر صنعتی ندارد.
ابوالفضل روغنیگلپایگانی با بیان اینکه در تمام دنیا مسوولان باید به دلیل عدم اجرای وظایف از مردم عذرخواهی کنند و فرد شایستهای را جایگزین خود قرار دهند، اظهار داشت: متاسفانه در ایران وضع اینگونه نیست به نحوی که در نهایت سیستمهای نظارتی یا نمایندگان مجلس هستند که وزرا را استیضاح و فرد دیگری را جایگزین آنها میکنند.
وی با اشاره به استیضاح وزیر صنعت، به تسنیم گفت: امروز تغییر کابینه هم بدون توجه به مسائل فنی تحت تاثیر سیاست قرار گرفته است.
رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران با اعلام اینکه دولت پیش از این اعلام کرده بود ما تمام برنامهریزیها را برای گزینههای پیش روی کشورهای اروپایی به ویژه آمریکا تهیه کردهایم، تصریح کرد: وقتی آمریکا از برجام خارج شد دولت هیچ برنامهای برای مدیریت اوضاع نداشت و حتی جو روانی در اقتصاد کشور ایجاد شد و مشکلاتی در بازارهای معاملاتی به وجود آمد.
روغنی تصریح کرد: وزارت صنعت در طول چند سال اخیر فعالیت خود را بیشتر تمرکز بر صادرات قرار داده و عملکرد آن نشان میدهد تفکر صنعتی در این وزارتخانه نیست. ضعیفترین معاونت در بخش صنعت فعالیت میکند و بعد تجاری پررنگتر از احیای واحدهای تولیدی و صنعتی است. این در حالی است که اگر کسی میخواهد این بار سکاندار وزارت صنعت شود باید تفکر صنعتی داشته باشد و با برنامهای روشن به حل مشکلات بپردازد. وی تصریح کرد: البته دولت میتواند برای وزیر جدید صنعت از بخش خصوصی مشورت و همفکری بگیرد تا در نهایت فرد صالحی مسوولیت این وزارتخانه را برعهده گیرد.
حضور در وزارت کار
این گفتهها در حالی مطرح میشود که به گفته نمایندگان مجلس، رفتن شریعتمداری از وزارت صنعت قطعی شده و حتی شریعتمداری تا یکی دو روز آینده به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی میشود. نکته قابل توجه در این میان این است که هنوز تکلیف استیضاح وزیر صنعت مشخص نشده است.
بر این اساس سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه شریعتمداری برای بار سوم به جلسه بررسی استیضاح خود نیامد، گفت: جمعبندی استیضاح وزیر صمت، به هیات رییسه مجلس تقدیم شد.
ملکی با بیان اینکه جلسه استیضاح وزیر صنعت قرار بود صبح دیروز در این کمیسیون برگزار شود، گفت: پس از عدم حضور شریعتمداری در این جلسه، به درخواست طراحان استیضاح، این طرح به هیات رییسه تقدیم شد تا استیضاح شریعتمداری در صحن علنی پارلمان بررسی شود.
اصغر ترکی، نماینده فریدونشهر نیز گفت: پس از تقدیم این طرح به هیات رییسه مجلس، مسعود پزشکیان نایب رییس اول مجلس نیز زیر این نامه پاراف کرده که باید این موضوع در جلسه هیات رییسه پارلمان مطرح شود. وی افزود: اما به دلیل اینکه هفته آینده نمایندگان به حوزههای انتخابیه خود میروند، احتمالا این طرح فردا از سوی هیات رییسه مجلس اعلام وصول نشود.
4 گزینه وزارت صنعت
از این رو بر اساس اخباری که از سوی نمایندگان مجلس درباره رفتن شریعتمداری از وزارت صنعت به وزارت کار منتشر شد، چهار گزینه برای وزیر جدید صنعت مطرح شدهاند که باید دید شانسی برای این سمت دارند یا خیر.
اولین گزینهای که در حال حاضر نام وی بسیار به گوش میرسد، مهدی کرباسیان رییس فعلی سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) است که قرار است به عنوان وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت معرفی شود.
همچنین رضا رحمانی که معاون فعلی وزیر صنعت، معدن و تجارت است و پیش از این سابقه ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس را نیز در کارنامه دارد، نام دومین گزینهای است که این روزها به گوش میرسد.
دو گزینه رزم حسینی و رضا ویسه نیز از دیگر گزینههایی هستند که طی روزهای اخیر نام آنها مطرح شده است. رضا ویسه معاون فعلی هماهنگی و نظارت معاون اول رییسجمهور است و در کارنامه وی ریاست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سالهای 1380 تا 1384 وجود دارد.
وی همچنین از مدیران قبلی ایرانخودرو است. همچنین گفته شده رزم حسینی که استاندار سابق کرمان بوده، اخیرا دیداری با حسن روحانی رییسجمهور داشته و درباره قبول مسوولیت وزارت صنعت و معدن و تجارت گفتوگو کرده است.
گفتنی است طی روزهای گذشته نام فرهاد دژپسند برای گزینه وزارت امور اقتصادی و دارایی مطرح شده که از دولت خبر میرسد، شاپور محمدی رییس سازمان بورس هم گزینه جدی برای این سمت است و احتمال معرفی وی به عنوان گزینه پیشنهادی بیشتر است.