چاپ این صفحه

روند نزولی درآمد سرانه کشور

تعداد بازدید : 760
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۱/۲۳
آمارها نشان می‌دهد سطح درآمد سرانه کشور از بیش از ۹۰۰۰ دلار در سال ۱۳۵۵ به ۵۰۰۰ دلار رسیده و احتمال نزول آن به کمتر از ۵۰۰۰ دلار در سال ۱۳۹۸ وجود دارد.

براساس این گزارش، درآمد سرانه حقیقی خالص کشور نیز از هفت میلیون تومان در سال ۱۳۹۰ که در اوج دهه‌های اخیر قرار داشت، به ۳/۵ میلیون تومان تنزل یافته که امسال به کمتر از ۵ میلیون تومان خواهد رسید که با ادامه این روند، فاصله زیادی تا رسیدن به دوره جنگ نخواهیم داشت.


در بازه زمانی سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۷ درآمد سرانه کشور در محدوده ۳۶۰۰ تا ۵۴۰۰ دلار قرار داشت که احتمالا با روند فعلی و کاهش درآمدهای نفتی و غیر نفتی دولت بر اثر تحریم‌ها، تا سال ۱۴۰۰ مجددا به همین سطح خواهیم رسید.


به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از جهان صنعت،  بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی مربوط به سال‌های پیش از انقلاب در سال ۱۳۵۵ بوده که البته متکی به نفت و درآمدهای نفتی بوده است.

 

در سال‌های انقلاب نرخ رشد تولید ناخالص داخلی به پایین‌ترین سطح خود رسید که از سال ۱۳۵۷ تا‌کنون عمدتا نرخ رشد تولید ناخالص داخلی منفی و بالاترین نرخ رشد ۱۰ درصد بوده که در بازه سال‌های ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۱ اتفاق افتاده که اتفاقا در این بازه هم به لطف اتکا به نفت و درآمد‌های نفتی این رشد صورت گرفته است!


دستاورد مدیریت جهانی و پیشرو در بخش صنعت و اقتصاد، تبدیل سرانه تولید ناخالص داخلی از ۳۷ میلیون ریال به ۲۰ میلیون ریال بوده که در سال آتی به دلیل کاهش سطح درآمدهای نفتی و غیر‌نفتی به کمتر از ۲۰ میلیون ریال نیز سقوط خواهد کرد.


آمارها نشان می‌دهد در سال‌جاری، ۸۵ تا ۹۰ میلیارد دلار درآمدهای نفتی و غیر‌نفتی دولت خواهد بود که با توجه به افت صادرات نفتی ایران از ۷/۱ تا ۹/۱ میلیون بشکه به ۷۰۰ هزار بشکه در روز و همین‌طور کاهش صادرات در سایر بخش‌ها، درآمدهای دولت به ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

چاپ این صفحه