چاپ این صفحه

واردات ۱۱ میلیارد دلاری کالاهای اساسی

تعداد بازدید : 720
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
رئیس کل گمرک ایران از واردات ۱۱ میلیارد دلاری کالاهای اساسی به کشور طی ۱۱ ماه سال ‌جاری خبر داد و گفت: در کالاهای اساسی بحران که نداریم هیچ، بلکه در برخی اقلام کالایی مثل ذرت یا گوشت واردات نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

مهدی میراشرفی با رد شایعات بحران در تامین کالاهای اساسی گفت: طی ۱۱ ماه اخیر آماری از واردات کالاهای اساسی داریم که نشان‌دهنده بحران در این زمینه نیست و وضعیت مطلوب است؛ در این مدت ماهانه بالغ بر یک میلیارد دلار کالاهای اساسی به کشور وارد شده که به لحاظ وزنی ۷۰۰ هزار تُن نسبت به مدت مشابه افزایش داشت.


 به گزارش سایت نساجی امروز به نقل از روابط عمومی گمرک،  رئیس کل گمرک ایران ادامه داد: به‌عنوان نمونه در امسال ۱۳۷ هزار تُن واردات گوشت گرم و سرد داشتیم که نسبت به سال گذشته ۵ هزار تن افزایش را نشان می‌دهد؛ بنابراین در بحث تامین ارز و ورود کالاهای اساسی مشکل خاصی وجود ندارد بلکه تفاوت نرخ ارز مسلما انگیزه‌ای می‌شود که کالاهای خریداری شده با ارز دولتی بیشتر متقاضی داشته باشد و عملا تحریکی هم در بازار ایجاد می‌شود.

 

میراشرفی در ادامه اظهار کرد: در بحث واردات کالا چند مرحله داریم که اول ورود کالا (صاحب کالا اسناد خرید را باید اخذ کند)، دوم ترخیص کالا (زمانی که کالا به گمرک اظهار می‌شود و سازمان‌های مرتبط با ورود کالا باید مجوزهای قانونی صاحب کالا را رویت و اجازه ترخیص بدهند) و مرحله آخر تشریفات گمرکی است. 

 

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه بین ورود کالا تا زمانی که کالا به گمرک اظهار می‌شود نیز مدت زمانی می‌گذرد، افزود: تشریفات خصوصا ورود کالا به هیچ‌عنوان بیش از دو روز نیست و اگر هم باشد قطعا در مرحله ترخیص اقدامات کامل انجام نشده مثلا برخی سازمان‌ها نیاز دارند که مجوزهای ارائه شده را آنالیز کنند مثل ترخیص کالاهای دارویی، خوراکی و بهداشتی که باید آزمایشات لازم را انجام دهند.

 

میراشرفی با تاکید بر اینکه در انجام تشریفات گمرکی باید از زمان اظهار کالا با ارائه مجوزهای قانونی تا انجام تشریفات ترخیص در گمرک را در نظر گرفت، عنوان کرد: مشکلات ناشی از تحریم‌ها حدود ۲۰ روز به مدت توقف کالاها در اماکن گمرکی اضافه کرد یعنی قبلا به‌صورت میانگین کالاها ۲۰ روز پس از ورود به گمرک اظهار می‌شدند ولی اکنون این زمان به حدود ۴۰ روز افزایش پیدا کرده است؛ این موضوع بحث انتقال ارز و اخذ اسناد مالکیت را درپی دارد که باعث افزایش مدت زمان ترخیص کالاها شده است.

 

رئیس کل گمرک با اشاره به اینکه یکی از مرزهای زمینی با کشور عراق در خوزستان شلمچه است، افزود: علاوه بر استفاده از مرزهای آبی و ساماندهی آنها ایران نگاه ویژه‌ای به کشورهای همسایه از جمله مرزهای زمینی با کشور عراق دارد.

چاپ این صفحه