چاپ این صفحه

تولید تی‌شرت‌های ترموالکتریک از پوست گوجه فرنگی

تعداد بازدید : 552
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۹/۱۴
محققان دانشکده علوم دانشگاه مالاگا در اسپانیا،موفق به خلق ماده اولیه ترموالکتریک و انعطاف پذیری شده اند که می توان از آن برای تولید منسوجات هوشمند در آینده بهره گرفت.

به گزارش سرویس  اطلاع‌رسانی نساجی امروز، پیش بینی می شود با توجه به طیف کاربردی گسترده منسوجات هوشمند و الکترونیک نظیر مراقبت های پزشکی، ذخیره و برداشت انرژی، این منسوجات در سال های پیش رو شاهد رشد چشمگیری باشند.


یکی از روش های برداشت انرژی که به عنوان اثر ترموالکتریک شناخته می شود، این امکان را فراهم می کند تا انرژی از طریق "اثر سیبک" و با بهره گیری از گرادیان دمایی بین بدن انسان و دمای محیط که معمولا پایین تر است، برداشت شود.


یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه مالاگای اسپانیا از این ایده الهام گرفته و تی شرتی را تولید کرده اند که از این طریق قادر به تولید الکتریسیته است. آن ها برای انجام این کار از پوست گوجه فرنگی هم استفاده کرده اند.


خوزه الهاندرو یکی از محققان این پروژه می گوید: "تا به امروز فلزات رایج ترین عنصر شیمیایی برای تولید ابزار الکترونیک بوده اند. در این پروژه ما یک گام فراتر رفته و از یک ماده اولیه سبک، مقرون به صرفه تر و با سمیت کمتر برای تولید الکتریسیته استفاده کرده ایم."


برای تولید این ماده اولیه جوهر ترموالکتریک تهیه شده از ترکیب نانومواد کربنی شامل نانوالیاف کربن، نانوصفحات گرافن، نانولوله های کربن و اسید آلوریتیک در آب-اتانول، بر روی پنبه اسپری می شود. نساجی امروز آب و اتانول نوعی الکل ارگانیک بوده که منشا آن پوست گوجه فرنگی و نانوذرات کربن است.


محلول در صورت حرارت دهی به پنبه نفوذ کرده و به آن می چسبد و خواص الکتریکی مشابه الکتریسیته ایجاد شده توسط وسایل ترموالکتریک رایج نظیر تلوریم، سرب و ژرمانیوم حاصل می شود. 


یکی دیگر از نکات جالب توجه در این پروژه این است که به نظر می رسد این تی شرت ها در بخش پلاژیک دریاها و اقیانوس ها(بخشی که در نزدیکی کف آب نباشد)، زیست تجزیه پذیر هستند.

 

محصولات زیست تجزیه پذیر معمولا در زمین های دفن زباله و یا آب شیرین تجزیه می شوند، بنابراین این ویژگی در تی شرت های جدید به نوعی منحصر به فرد است.

 

چاپ این صفحه