چاپ این صفحه

اصلاح خواص الکتریکی پلیمرها با اشعه فرا بنفش

تعداد بازدید : 277
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۷/۲۰
به گفته محققان موسسه تحقیقات صنعتی و علمی دانشگاه اوساکا در ژاپن و موسسه تحقیقاتی Joanneum در اتریش، قرار دادن پلیمر آلی در معرض اشعه فرابنفش می تواند باعث بهبود خواص الکتریکی آن پلیمر شود.

به گزارش سرویس اطلاع‌رسانی نساجی امروز، این کشف مهم می تواند به تجاری سازی لوازم الکترونیکی انعطاف پذیر که در اپلیکیشن های بررسی لحظه ای وضعیت سلامتی و پردازش داده ها کاربرد دارند، کمک کند.

ابزار الکترونیکی انعطاف پذیر دارای چندین کاربرد هستند و در سال های اخیر نیز به لطف خواص منحصر به فرد مواد اولیه ارگانیک نظیر زیست تجزیه پذیری و کشسانی، موارد استفاده از آن ها گسترش یافته است. این ابزار اغلب نیازمند مدارهای یکپارچه برای پردازش سیگنال هستند. در نتیجه برای ایجاد شرایط استفاده از لوازم الکترونیکی انعطاف پذیر توسعه مدارهای یکپارچه انعطاف پذیر ضروری است.

تیم تحقیقاتی از یک پلیمر دی الکتریک به نام PNDPE و امواج فرابنفش برای تغییر ساختار شیمیایی آن استفاده کرده است. اشعه ماورای بنفش باعث تجزیه پیوندهای مشخص در پلیمر و سپس آرایش دوباره آن ها به شکلی جدید و یا ایجاد اتصالات عرضی بین رشته ها می شود. هرچه پلیمر بیشتر در معرض این امواج قرار بگیرد، دچار تغییرات بیشتری می شود.

با استفاده از یک شدو ماسک(صفحه فلزی مشبک با حفره های کوچک به منظور تمرکز اشعه در نقاط مشخص) می توان اشعه فرابنفش را در مناطق مورد نظر به کار گرفت و رفتار مدار را تنظیم کرد. به گفته یکی از محققان این پروژه با تغییر مداوم نور فرابنفش در ساختار ملکولی این مدارهای یکپارچه ارگانیک می توان خصوصیات آن ها را تغییر داد.

نتایج به دست آمده از این مطالعه امکان استفاده از مدارهای یکپارچه پیچیده تر، پوشیدنی و بسیار انعطاف پذیر را فراهم می کند؛ مدارهایی که دارای کاربردهای گسترده ای از جمله بررسی وضعیت سلامت افراد می باشند.

چاپ این صفحه